Work experience in Kuopio/ Finnland vom 1.-13. Februar 2012

Neun Schülerinnen und Schüler des 9. Jahrgangs absolvierten im Februar 2012 ein freiwilliges Betriebspraktikum in Kuopio und zogen eine uneingeschränkt positive Bilanz.

Hier sind einige Kommentare:

Maximillian Schmedes:
My work experience in Kuopio was pretty good. I was in a kindergarden and that was really a great experience. I had to speak English all the time, my relationship to the children was very close and all the people around me were helpful and friendly. If I could, I would go there again.

Thilo Röper:
Ich habe mein Praktikum bei Intersport/Kuopio absolviert und kann es nur empfehlen. Von meinen finnischen Kollegen habe ich eine ganze Menge gelernt und konnte außerdem meine Englischkenntnisse verbessern. Kuopio ist eine tolle Stadt!

Jesse Christgau und Thorben Koppelin:
Unsere Erfahrungen im Praktikum haben uns weitergebracht. . Die Arbeit bei Kodin terra, einem großen Baumarkt in Kuopio, hat uns gefallen. Wir konnten neue Erfahrungen machen, selbständig arbeiten, alle Menschen um uns herum waren nett und hilfsbereit und wir hatten viel Spaß.

Joana Becker:
My work experience was very exciting. I was at Intersport together with Thilo, had to speak English all the time and met nice people. In my free time I did a lot of sports, went shopping and enjoyed being in my host family.

Kristin Lindemann und Lisa Schneemann:
The work experience in the English kindergarden was great. We learned much more than in the exchange last year because we had to be very independent.

Jorina Drischmann:
There were many special days in the English kindergarden. I remember our visit to the musical “The snow queen”, it was fantastic and everybody enjoyed it so much. I liked the children and we had a good time together.